Vita

Kies je voor Vita: havo/atheneum- of mavo/havobrugklas? Dan ben je verzekerd van een leuke, uitdagende schooltijd met veel aandacht voor internationalisering, een vaste structuur en goede begeleiding.

80-minuten rooster

Omdat we werken met een 80-minutenrooster heb je elke dag maar 4 lessen van 4 docenten. Dat betekent dat je minder boeken mee hoeft te nemen naar school en minder vaak van lokaal hoeft te wisselen. Iedere lesdag, behalve de dinsdag, begint om 08.35 uur en eindigt om 14.50 uur. Dinsdag beginnen de lessen om 9.15 uur. Het schooljaar is verdeeld in vijf periodes. Er zijn twee toetsweken: één voor de kerstvakantie en één voor de zomervakantie.

D-uren

Heb je extra hulp nodig bij een vak of wil je extra begeleiding in spelling, rekenen of plannen? Dat kun je krijgen tijdens de D-uren.
Geen extra hulp nodig? Kies dan voor zelfwerk-uren of volg een verdiepingsmodule.

PlusVakken

Twee klokuren per week kies je een PlusVak zonder dat je langer naar school hoeft. Je kunt kiezen uit Sport+, Expressie+ en Explore+.

Combinatieklassen

Alle brugklasleerlingen starten in een combinatieklas: mavo/havo of havo/atheneum. Zo krijg je de kans om te ontdekken welk niveau het beste bij jou past. We houden in de lessen natuurlijk wel rekening met de verschillende niveaus. Na een jaar kijken we samen welk niveau je in de tweede klas gaat volgen.

Wereldburgerschap

Alle leerlingen van klas 1 tot en met 3 krijgen het vak wereldburgerschap. Met je mentor besteed je wekelijks aandacht aan de actualiteit en
belangrijke thema’s zoals vrede,mensenrechten, diversiteit,democratie en duurzaamheid. Onderwerpen die voor iedere wereldburger heel belangrijk zijn.

4MH-klas: van mavo naar havo

Zit je op de mavo en wil je daarna graag naar de havo op het Veluws College Walterbosch? Dan kun je na leerjaar 3 naar de MH4 klas op onze school. Je krijgt extra Nederlands, Engels en wiskunde en besteedt veel aandacht aan vaardigheden als zelfstandig werken en plannen. Ook mag je examen doen in zeven in plaats van zes vakken. Zo begin je goed voorbereid aan havo 4!

Uitdagend havo/atheneum

In de havo/atheneum-brugklas kun je kiezen voor Spaans en Cambridge Engels. Hiervoor kun je in de bovenbouw van Veluws College Walterbosch een officieel internationaal erkend diploma halen. Er is veel aandacht voor internationalisering: we hebben uitwisselingen met scholen in verschillende Europese landen.