Laptop

Het gebruik van digitale middelen maakt leren leuker, moderner en gemakkelijker. Ook helpt het ons bij het differentiëren en bij het inspelen op de actualiteit. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de digitale mogelijkheden, is het van belang dat leerlingen beschikken over een laptop, die zij thuis en op school kunnen gebruiken.

 • Als je nog geen laptop hebt en er één aan wilt schaffen, is het goed te weten dat deze in ieder geval moet voldoen aan de volgende eisen:
 • De accu van de laptop moet voldoende capaciteit hebben zodat je er minimaal een schooldag mee kan werken.
  Om verbinding te kunnen maken met ons draadloze netwerk moet de laptop een draadloze NIC hebben die voldoet aan een van de volgende Wi-Fi standaarden: IEEE 11g (max. 54 Mbps, 2,4 Ghz), IEEE 802.11a (max. 54 Mbps, 5
  Ghz), IEEE 802.11n (max. 600 Mbps, 2,4 Ghz en 5 Ghz), IEEE 802.11ac (max. 1,3 Gbps, 5Ghz)
 • De laptop moet beschikken over een Office pakket 2010 of hoger. Leerlingen van het Veluws College kunnen het Office pakket gratis aanschaffen via slim.nl.

Praktische tips:

 • Een kleinere, lichte laptop (13,3″) is makkelijker te vervoeren.
 • Je vervoert je laptop dagelijks tussen school en huis. Daarom is het verstandig een laptop te kiezen met een stevige behuizing.
 • Kies liever voor een laptop met een SSD-schijf dan één met een hybride-schijf.
 • Nog niet alle software is geschikt voor tablets. Daarom kun je voor schoolzaken beter een laptop gebruiken dan een tablet.

Laptopdokters

Zijn er problemen met de software, dan kunnen leerlingen een beroep doen op de laptopdokters. Dit zijn leerlingen die hun uiterste best doen het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Bij problemen kunnen leerlingen een formulier ophalen bij het Infopunt Leerlingen, dit invullen en samen met de laptop afgeven bij het Infopunt-Leerlingen. Het Infopunt-Leerlingen zorgt ervoor dat de laptop bij de laptopdokters terechtkomt.

 

Delta

Leerlingen die Delta-onderwijs volgen zijn verplicht om een laptop aan te schaffen.

Vita

Voor leerlingen in de reguliere leerroute is het zeer wenselijk te beschikken over een eigen laptop. Het is echter niet verplicht. We garanderen dat ook zonder eigen laptop onderwijs gevolgd kan worden. Hiertoe beschikken we over (een beperkt aantal) leenlaptops.